De Eerste Amsterdamse KinderKunstBiënnale

KinderKunstBiënnale tentoonstelling
Wanneer: 17 september – 31 oktober 2021
Hoofdlocatie: OBA Oosterdok – Amsterdam
Adres: Oosterdokskade 143

Openingstijden: 14.00 – 22.00
Weekenden/ herfstvakantie: 10.00 – 20.00 uur

De KinderKunstBiënnale bestaat uit:
1. Biënnale expositie in OBA Oosterdok
2. Workshops en voorstellingen in de weekenden en de herfstvakantie i.s.m. Museum het Rembrandthuis, Muziekgebouw, Het Scheepvaartmuseum en Tropenmuseum.


Kind en kunst in de schijnwerpers – wat cultuureducatie doet
Alles op de biënnale expositie is gemaakt door kinderen! De Amsterdamse KinderKunstBiënnale laat zien wat er gebeurt als kinderen samenwerken met kunstenaars. Kunst en cultuur vormt kinderen, ze doen nieuwe ervaringen en perspectieven op. Ze leren op een andere manier naar zichzelf, de ander en hun omgeving te kijken. De KinderKunstBiënnale maakt zichtbaar wat cultuureducatie doet.

Podium voor Kinderkunst
Kinderen (leeftijd 4-12) als kunstenaars, met een onbevangen blik op buitenwereld, een ongebreidelde fantasie en een oorspronkelijkheid die we koesteren. We tonen de originele kijk van kinderen, buiten de muren van de school aan een breed publiek. Waarbij kinderen ons meenemen in vijf werelden: Amsterdam mijn stad, Wonderkamer, Stromend Blauw, Dit ben ik, dit zijn wij en Herdenken & Vieren.  

Wij zijn trots op wat afgelopen jaren is bereikt, op onze samenwerking met scholen, culturele instellingen en kunstdocenten. Op wat de kinderen ons hier laten zien! Welkom bij de eerste Amsterdamse KinderKunstBiënnale


Voor meer informatie:
Biënnale tentoonstelling
Programma
Scholen
PersDe KinderKunstBiënnale wordt mede mogelijk gemaakt door: