zoek op bouwgroep

Gouden Portretten

molensteenkragen met een twist

Vormgeven van fotoportret

foto: marije van der hoeven

Hoe leefden kinderen in 1700? Wat aten ze? Hadden ze huisdieren? Moesten ze naar school? Waar speelden ze mee? En wat voor kleren droegen ze? We bekijken kinderportretten van wel 400 jaar geleden en verbazen ons over de molensteenkragen. Droegen ze die iedere dag? Hoe kun je zien of de geportretteerde een meisje of een jongen is? Met behulp van een kopie schilderen de kinderen een van deze portretten na.

In de tweede les maken de kinderen kragen van gevouwen papier, wattenstaafjes en witte taartranden. Met een ‘oud’ voorwerp en een object anno nu poseren de kinderen voor fotograaf Marije van der Hoeven. Je moest vroeger lang stil kunnen staan bij de schilder. Misschien wordt er daarom op geen enkel portret gelachen? De kinderen van nu imiteren houding en blik van de kinderen van toen.

In de derde les maken de kinderen een gouden lijst voor hun geschilderde portret en het fotoportret. In de tekst erbij schrijven ze in welke tijd ze het liefste leven en waarom.

Gouden Portretten : Wanneer?

Datum nog nader te bepalen.

Inschrijven voor 'Gouden Portretten'

Om te kunnen inschrijven voor deze workshop moet u eerst
aanmelden of inloggen.