zoek op bouwgroep
groep  •  •  beeldend

De Talenten Ketting

klas ontwerpt gezamenlijk één ketting

Benoemen en vormgeven van talent

foto: sarah enoch

Een schoolklas is net een ketting! Met beeldend kunstenaar/sieradenmaker Sarah Enoch maken de kinderen een ketting. De schakels symboliseren de karakteristieken en talenten van de kinderen. Een symbool voor de eenheid van de groep.

Tijdens de eerste les filosoferen de kinderen over talenten en eigenschappen. Wat is mijn talent? En hoe kan mijn goede eigenschap van waarde zijn binnen de groep? In les 2 wordt de klas in groepjes verdeeld. Elke groep ontwerpt een onderdeel van de ketting. De kinderen overleggen onderling hoe zij hun talenten en eigenschappen vormgeven.
In de derde les gaan de kinderen met tangen en zilver- en aluminiumdraad aan de slag. Na het buigen van de draad voegen ze materialen toe, zoals kralen en foam.

Tenslotte worden de schakels met elkaar verbonden tot de TalentenKetting van de klas. De leerkracht maakt de laatste schakel symbolisch dicht. De klas bedenkt wanneer de ketting gedragen gaat worden. Bijvoorbeeld tijdens een feestje, een spreekbeurt of bij het oplossen van een ruzie.

De Talenten Ketting : Wanneer?

dinsdag 11 sep. 2018 09:30
dinsdag 18 sep. 2018 09:30
dinsdag 25 sep. 2018 08:45
dinsdag 11 sep. 2018 11:00