zoek op bouwgroep
groep  •  •  •  •  letteren

De dieren in de parken van Oost

creatief schrijven met schrijfster Tiny Fisscher

Creatief schrijven

illustratie: eva van aalst

Amsterdam Oost telt maar liefst 4 parken! Er leven miljoenen dieren, zoals in het Oosterpark schildpadden en halsbandparkieten. In Park Frankendael rivierkreeften en ooievaars. In het Flevopark ransuilen en egels. En in het Diemerpark ringslangen en hermelijnen. In het boek ‘Amsterdamse beestenboel’ kom je ze allemaal tegen. Ook wordt uitgelegd hoe het komt dat er zoveel dieren in Amsterdam leven. Veel meer dan het aantal inwoners!

Vooraf bekijken de kinderen het rijk geïllustreerde boek in de klas. Ze bedenken welke dieren voorkomen in het park in de buurt. Daarna maakt Tiny Fisscher in twee lessen van deze dieren verhaalpersonages die een spannend avontuur beleven. Via begeleide schrijfopdrachten creëren de kinderen zelf de verhaalfiguren, die elkaar volslagen onverwachts in het park tegenkomen. Ze leren een dialoog te schrijven. Ze worden aan de hand van de schrijfster meegenomen en kijken zo bij haar het ‘vak’ af! De dialogen zijn kleine toneelstukjes die ze kunnen opvoeren. Zo zijn de kinderen zelf even een stadsdier!

De dieren in de parken van Oost : Wanneer?

vrijdag 10 mei 2019 10:30
vrijdag 17 mei 2019 10:30

Inschrijven voor 'De dieren in de parken van Oost'

Om te kunnen inschrijven voor deze workshop moet u eerst